0 of 10 Pytania completed
Pytania:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 z 10 pytań z poprawną odpowiedzią
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
W której z podanych odpowiedzi prawidłowo wyznaczono literę ,,a” z wyrażenia: P=a⋅b⋅c
A. a=P⋅b⋅c
B. a=(b⋅c)/P
C. a=P/(b⋅c)
D. a=(P⋅b)/c
W której z podanych odpowiedzi prawidłowo wyznaczono literę ,,a” z wyrażenia: P=((a+b)⋅c)/d?
A. a=Pd/c−b
B.a= P/d−b/c
C.a=(P−b)/cd
D.a=(Pd−b)/c
W której z podanych odpowiedzi prawidłowo wyznaczono literę ,,h” z wyrażenia: P=((a+b)⋅h/3
A. h=3P/a−1/b
B.h=3P−a−b
C.h=(a+b)/3P
D.h=3P/(a+b)
W której z podanych odpowiedzi prawidłowo wyznaczono literę ,,b” z wyrażenia: ab=c⋅d
A. b=(c⋅d)/a
B.b=c⋅d−a
C.b=a/(c⋅d)
D.b=(c−d)⋅a
Uprość podane wyrażenie: 2a^2+b−3c+a+a^2+3b−4a+2b−a−a^2.
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/aś takie wyrażenie: 2a^2-4a+6b-3c?
Uprość podane wyrażenie: (a−3b)(2a+b).
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/ aś wyrażenie: 2a^2-5ab-3b^2
Uprość podane wyrażenie: (3a−2b)(2a+3b).
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/ aś wyrażenie: 6a^2+2ab-6b^2?
Uprość podane wyrażenie: (2x−3)(4x−1)−x(3−2x)
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/ aś wyrażenie: 10x^2-17x+3?
Uprość podane wyrażenie: −x(2−3x)−(x−5)(2x+4).
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/ aś wyrażenie: x^2+4x+20?
Uprość podane wyrażenie: 4a^2−b−a+3c−2a+3b+c−8a^2+4+2b.
Czy po uproszczeniu otrzymałeś/ aś wyrażenie: -4a^2-3a+4b+4c+4?